Včlanite se

Društvo slovenskih založnikov že od leta 1993 združuje posameznike iz založniške in knjigotrške panoge. Tudi letos in v prihodnje si bomo prizadevali delovati v korist celotne panoge in članov društva.

Skrbimo za izobraževanje članov, druženje z izmenjavo mnenj in primerov dobrih praks, po potrebi pa tudi mnenjsko vstopamo v medijski prostor. Z različnimi projekti in aktivnostmi želimo prispevati k razvoju in uspešnosti založniške in knjigotrške panoge. Poleg tega si ves čas uspešno prizadevamo za tvorno sodelovanje z drugimi panožnimi društvi in organizacijami, ki se ukvarjajo s knjigo na različnih točkah knjižne verige.

Če tudi vi kot posameznica ali posameznik, ki deluje na širšem področju založništva in/ali knjigotrštva, želite soustvarjati prihodnost naše panoge, izmenjavati aktualne informacije in mnenja s kolegi iz stroke, prispevati k boljšemu položaju založništva in knjigotrštva v družbenem in gospodarskem prostoru, vas vabimo v svojo družbo. Veseli vas bomo, saj smo skupaj močnejši in imamo več idej.

Predsednica ter člani in članice upravnega odbora Društva svoje delo opravljamo prostovoljno, v prostem času. Vsako leto organiziramo kongres založnikov, poleg tega pa še dva krajša seminarja. Pri izbiri tem upoštevamo želje in pobude članov.

V organizaciji Društva slovenskih založnikov poteka zdaj že precej prepoznaven projekt Noč knjigarn. 25.9.2020 bo izveden že sedmič zapored.

Konec leta vse člane povabimo na letni občni zbor, kjer predstavimo delovanje društva v preteklem letu in načrte za naslednje leto, predvsem pa si ob kosilu vzamemo čas za pogovor s kolegi in neformalno druženje.

Društvo slovenskih založnikov v letu 2021 združuje 66 članic in članov iz 44 založb. Letna članarina znaša 55 EUR. V zameno vam spomladi in jeseni ponudimo brezplačni seminar ali delavnico v vrednosti 30‒50 EUR. Poleg tega imajo člani Društva 50% popust pri kotizaciji za kongres založnikov na Bledu. Če prištejete še neprecenljivo mreženje in izmenjavo mnenj s kolegi iz panoge, z včlanitvijo v Društvo res veliko pridobite. Hkrati pa Društvo pridobi na moči in ugledu z vsakim dragocenim članom.

Resnično se veselimo vsakega novega člana.

Vabljeni!

Za izpolnjevanje prijavnice kliknite tukaj.   Prijavnica

Izpolnjene prijavnice pošljite na info@drustvo-zaloznikov.si