O nas

Društvo slovenskih založnikov (DSZ) je bilo ustanovljeno leta 1993  z namenom spodbujanja ustvarjalnosti na področju založništva in knjigotrštva. Člani smo fizične osebe, ki imamo tako ali drugače vodilno vlogo v založniških podjetjih različnih profilov: od čisto majhnih založb do vseh danes najpomembnejših akterjev na slovenskem založniškem trgu.

Središče naše aktivnosti je izobraževanje in spodbujanje medsebojnega sodelovanja in diskusije med člani. Poleg predavanj in srečanj enkrat letno organiziramo tudi kongres Knjiga na Slovenskem, kjer se zberejo vsi, ki se ukvarjajo s knjigo. Kongres s svojimi prispevki vsako leto obogatijo številni ugledni gosti iz tujine. Mnenjsko vstopamo v medijski prostor predvsem takrat, kadar je vsebinsko in ekonomsko ogrožena pluralizacija založništva, najsibo zaradi pomanjkljive zakonodaje, davka na knjigo ali predvsem pomanjkanja temeljne spodbude bralnih navad pri Slovencih.

Upravni odbor od 1. 1. 2021

• Valentina Smej Novak, Založba Vida – predsednica
  • Uroš Ahačič, Avrora
  • Nataša Detič, Založba Ocean
  • Zala Stanonik, Založba Pivec
  • Polona Stepišnik, Mladinska knjiga Založba

Poštne pošiljke:

Društvo slovenskih založnikov
Kersnikova 2
Slovenija

e-mail: info@drustvo-zaloznikov.si

DŠ: 89440153

Društvo ni davčni zavezanec.